Dietetyk Anna Nowak, specjalizująca się w skutecznej i efektywnej redukcji masy ciała, również w chorobach dietozależnych jak cukrzyca, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, choroby wątroby i inne.

Indywidualne podejście do pacjenta w trakcie redukcji masy ciała oraz terapii dietą to klucz do sukcesu! W to wierzę i to realizuję w swojej pracy dietetyka. Wiem również, jak ważne jest dobre samopoczucie w trakcie diety i ogólnie w życiu, dlatego jadłospisy które układam zawierają różnorodne i pyszne dania. Głodówka i monotonia? To nie dla mnie!

Wyszukaj

Social media

Licznik

© COPYRIGHT Mojesante.pl
ALL RIGHTS RESERVED

 13.10.2017  |  Bądź fit , Kraina smaku

Ciasto wegańskie FIT z orzechami - bez dodatku cukru

Anna Nowak

Kolejna zdrowa słodycz. W wersji wegańskiej, ale nie tylko dla wegan. Zasmakuje wam i waszym dzieciom.
 
Przepis podesłała mi moja siostra. Ciasto jest banalne w wykonaniu i po prostu pyszne! Nie jest potrzebny robot kuchenny, wszystko mieszamy łyżką, także i zmywania mniej 😉
 
 
Składniki potrzebne do wykonania ciasta:
  • Banan dojrzały (może być spokojnie już taki czarny, którego ikt już nie chce jeść) – 3szt.
  • Mąka pszenna pełnoziarnista – 300g lub pszenna biała– 280g + otręby – 20g
  • Daktyle suszone – 200g
  • Orzechy włoskie – 100g (ja dałam 50g włoskich i 50g nerkowców)
  • Olej rzepakowy – ½ szkl.
  • Soda oczyszczona – 2 płaskie łyżeczki
  • Cynamon – 1 łyżeczka
 
2.jpg
 
 
Oryginalny przepis wykonuje się trochę inaczej, bo daktyle gotuje się w wodzie. Ja oczywiście musiałam zrobić po swojemu, a że nie było źle to daję moją wersję 😉
  1. Daktyle wkładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i trzymamy 15 minut
  2. W misce widelcem rozdrabniamy obrane banany
  3. Do bananów dodajemy odcedzone daktyle, ale zostawiamy trochę wody (nie odcedzamy zbyt dokładnie), również rozdrabniamy widelcem – nie musi być idealnie, spokojnie mogą zostać kawałki daktyli
  4. Do bananów z daktylami dodajemy resztę składników i mieszamy łyżką, krótko, do połączenia składników
  5. Masę przekładamy do małej keksówki
  6. Pieczemy ok. 45-50 min w 180 stopniach do suchego patyczka
3.jpg
 
 
Smacznego!
 
blog comments powered by Disqus Poprzedni artykuł Powrót do artykułów Następny artykuł