Dietetyk Anna Nowak, specjalizująca się w skutecznej i efektywnej redukcji masy ciała, również w chorobach dietozależnych jak cukrzyca, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, choroby wątroby i inne.

Indywidualne podejście do pacjenta w trakcie redukcji masy ciała oraz terapii dietą to klucz do sukcesu! W to wierzę i to realizuję w swojej pracy dietetyka. Wiem również, jak ważne jest dobre samopoczucie w trakcie diety i ogólnie w życiu, dlatego jadłospisy które układam zawierają różnorodne i pyszne dania. Głodówka i monotonia? To nie dla mnie!

Wyszukaj

Social media

Licznik

© COPYRIGHT Mojesante.pl
ALL RIGHTS RESERVED

 09.08.2017  |  Kraina smaku

Pyszna i delikatna pasta z groszku - idealna do smarowania chleba, jako dip do warzyw lub sos do tortilli

Anna Nowak

Alternatywa dla tradycyjnego hummusu, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu oraz delikatna w smaku – pasta z zielonego groszku. Dobra do smarowania chleba, jako sos do tortilli z warzywami i kurczakiem oraz jako dip do warzyw. Przygotujecie ja w 3 minuty, także świetna na awaryjne sytuacje.
Serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu.
 
Do przygotowania pasty z groszku będziecie potrzebować:
  • Groszek – 1 puszka
  • Masło orzechowe (ew. tahini) – 1 łyżka
  • Oliwa – ok. 4-5 łyżek
  • Czosnek granulowany – ¼ łyżeczki
  • Opcjonalnie: kumin rzymski, pasta z papryki, papryka wędzona
 
2.jpg
  1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką pastę
 
Na zdjęciu jest pasta w dwóch wersjach: tradycyjna i z dodatkiem łyżeczki pasty paprykowej i kuminu rzymskiego. Zarówno pierwsza jak i druga wersja warta spróbowania.
 
3.jpg
 
4.jpg
 
Smacznego!
blog comments powered by Disqus Poprzedni artykuł Powrót do artykułów Następny artykuł