Chciałabym się podzielić z wami bardzo prostym przepisem na danie, które możemy zjeść o każdej porze dnia. Zarówno śniadanie, obiad jak i kolacja w tej wersji będzie smacznym i bardzo szybkim rozwiązaniem. Przepis ten możecie dowolnie modernizować, w zależności od tego co aktualnie macie w lodówce, dodając np. szynkę szwarcwaldzką lub oliwki.
Smak rozpuszczonego żółtego sera mozzarella w połączeniu z suszonymi pomidorami to duet idealny! A jeśli dodamy do tego świeżą sałatkę z chrupiącej sałaty lodowej…
Sami się przekonajcie.
Na dwie porcje tortilli będziecie potrzebować:
-
Tortilla – 2szt.
-
Ser żółty mozzarella tarty – 8 łyżek
-
Pomidory suszone z oleju – 6 połówek
-
Sałata lodowa – 3 liście
-
Pomidor – 1szt.
-
Oliwa z oliwek – 2 łyżki
-
Suszone oregano – 1 łyżeczka
-
Sól do smaku
-
Na połówkę tortilli wykładamy ser żółty i pokrojone w drobniejsze kawałki suszone pomidory i składamy na pół
-
Przygotowujemy sałatkę Primavera: sałatę i pomidora kroimy, doprawimy solą i oregano, mieszamy z oliwą
-
Grillujemy tortille na patelni grillowej z obu stron, aż ser się rozpuści a tortilla podpiecze
-
Przekładamy tortille na talerze, wykładamy na nią sałatkę Primavera
Jedna porcja ma 494kcal.
Smacznego!