Dietetyk Anna Nowak, specjalizująca się w skutecznej i efektywnej redukcji masy ciała, również w chorobach dietozależnych jak cukrzyca, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, choroby wątroby i inne.

Indywidualne podejście do pacjenta w trakcie redukcji masy ciała oraz terapii dietą to klucz do sukcesu! W to wierzę i to realizuję w swojej pracy dietetyka. Wiem również, jak ważne jest dobre samopoczucie w trakcie diety i ogólnie w życiu, dlatego jadłospisy które układam zawierają różnorodne i pyszne dania. Głodówka i monotonia? To nie dla mnie!

Wyszukaj

Social media

Licznik

© COPYRIGHT Mojesante.pl
ALL RIGHTS RESERVED

 31.05.2017  |  Kraina smaku

Zielone naleśniki ze szinakiem

Anna Nowak

Zastanawiacie się czasem jak urozmaicić zwykłe danie, aby stało się nieprzeciętne? Alb może nie wiecie w jaki sposób przemycić, obrażonemu na wszelkie warzywa, dziecku trochę witaminek tak, aby się nie zorientowało?
 
Danie, które wam zaproponuje odgrywa obie z powyższych ról. Dodatek szpinaku do naleśników czyni je innymi niż na co dzień, nie zmieniając ich smaku. Soczysty, zielny kolor może zachęcić do ich zjedzenia niejednego niejadka.
 
Tak wykonane naleśniki podać można zarówno na słodko, jak i w wytrawnej wersji. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
 
2.jpg
 
Przepis na 8szt. naleśników o średnicy 23cm:
  • Mąka pszenna – 1 szklanka
  • Zimne mleko – 2/3 szklanki
  • Zimna woda gazowana – 2/3 szklanki
  • Jajko duże – 3szt.
  • Masło roztopione – 3 łyżki
  • Sól – 1 szczypta
  • Szpinak – 2 garści
 
4.jpg
 
  1. Szpinak kroimy w drobne kawałki
  2. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy ok. 5 minut, żeby szpinak się dobrze rozdrobnił
  3. Smażymy na odrobinie masła lub oleju
 
3.jpg
 
Ja moje naleśniki podałam ze smażonymi warzywami (papryka, cukinia, cebula), chrupiącą sałatą lodową, sosem z awokado i szczypiorkiem.
 
Smacznego!
 
5.jpg
blog comments powered by Disqus Poprzedni artykuł Powrót do artykułów Następny artykuł