Dietetyk Anna Nowak, specjalizująca się w skutecznej i efektywnej redukcji masy ciała, również w chorobach dietozależnych jak cukrzyca, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, choroby wątroby i inne.

Indywidualne podejście do pacjenta w trakcie redukcji masy ciała oraz terapii dietą to klucz do sukcesu! W to wierzę i to realizuję w swojej pracy dietetyka. Wiem również, jak ważne jest dobre samopoczucie w trakcie diety i ogólnie w życiu, dlatego jadłospisy które układam zawierają różnorodne i pyszne dania. Głodówka i monotonia? To nie dla mnie!

Wyszukaj

Social media

Licznik

© COPYRIGHT Mojesante.pl
ALL RIGHTS RESERVED

 07.06.2017  |  Kraina smaku

Banany smażone w cieście z miodem i wiórkami kokosowymi

Anna Nowak

Pyszna przekąska na ciepło. W środku miękka i słodka, z zewnątrz chrupiąca, smakiem przenosząca na tropikalne plaże… Czyli banany w cieście z miodem i kokosem. Słodycz nie tylko dla dzieci.
 
Kiedy następnym razem będziecie mieć ochotę na coś pysznego, wypróbujcie ten przepis. A może czekacie na gości, a nie bardzo chce wam się piec ciasto - ten deser sprawdzi się w 100%.
 
Sami się przekonajcie!
 
2.jpg
 
Do przyrządzenia bananów w cieście będziecie potrzebować:
  • Banan – 4szt.
  • Mąka – 1-1,5szkl. (ja użyłam pół na pół pszennej i jaglanej)
  • Jajko małe – 2szt.
  • Mleko – 0,5-1szkl.
  • Kokos wiórki – 2 łyżki
  • Miód – 2 łyżki
  • Olej do smażenia (może być rzepakowy lub kokosowy)
3.jpg
 
  1. Banany obieramy i kroimy na 3 części
  2. Składniki na ciasto miksujemy, w razie konieczności dodając więcej mleka lub mąki. Ma wyjść gęste ciasto naleśnikowe
  3. Banany moczymy w cieście i kładziemy na patelnię z dobrze rozgrzanym olejem
  4. Smażymy z każdej strony do zarumienienia.
  5. Wykładamy najpierw na talerz z papierem, żeby wchłonął tłuszcz, następnie przekładamy na czysty talerz
  6. Na ciepłe banany w cieście wylewamy miód i posypujemy wiórkami kokosowymi
4.jpg
 
Smacznego!
 
blog comments powered by Disqus Poprzedni artykuł Powrót do artykułów Następny artykuł