22.01.2018 
                
                    | 
                        
                            Kraina smaku
                            
                        
                
            
            
        
        
            Delikatne i lekkie brownie kokosowo-bananowe bez dodatku cukru i tłuszczu. Bezglutenowe. Świetne na przekąskę lub mały posiłek potreningowy!
 
        
        
Miłośnicy czekolady, osoby na diecie redukcyjnej, bezglutenowcy i wszyscy, którzy lubicie tego typu ciasta – koniecznie musicie wypróbować ten banalny przepis! Jest to moja własna kombinacja składników, ale ponieważ ciasto wyszło, co tu dużo mówić – pyszne, stwierdziłam, że z chęcią podzielę się recepturą 😉
            
            
                Do ciasta, a w sumie ciastek, nie dodałam żadnego dodatkowego tłuszczu ani cukru. Ciastko jest zatem zdrowe, lekkie i po prostu pyszne. Konsystencją przypomina troszkę bajaderkę. Świetnie sprawdzi się jako słodkie II śniadanie lub mały posiłek potreningowy. Przygotowuje się je niecałe 5 minut raptem z pięciu składników.
Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu.
Do wykonania dwóch porcji ciastek będziecie potrzebować:
- 
	Banan dojrzały – 1szt.
- 
	Jajko – 1szt.
- 
	Czekolada gorzka – 25g – u mnie 90% kakao, ale spokojnie może być 70%
- 
	Kakao gorzkie – 1 czubata łyżeczka
- 
	Mąka kokosowa – 2 czubate łyżeczki
- 
	Banana razem z jajkiem blendujemy na gładki i puszysty mus
- 
	Dodajemy roztopioną nad parą lub w mikrofalówce czekoladę oraz kakao i mąkę kokosową
- 
	Dokładnie blendujemy
- 
	Przekładamy do dwóch kokilek
- 
	Pieczemy w 180 stopniach 25-30min.
 
 
 
Ilość energii jaką dostarczycie jedząc jedną porcję to zaledwie 220kcal!
Smacznego!
 
            

