Dietetyk Anna Nowak, specjalizująca się w skutecznej i efektywnej redukcji masy ciała, również w chorobach dietozależnych jak cukrzyca, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, choroby wątroby i inne.
Indywidualne podejście do pacjenta w trakcie redukcji masy ciała oraz terapii dietą to klucz do sukcesu! W to wierzę i to realizuję w swojej pracy dietetyka. Wiem również, jak ważne jest dobre samopoczucie w trakcie diety i ogólnie w życiu, dlatego jadłospisy które układam zawierają różnorodne i pyszne dania. Głodówka i monotonia? To nie dla mnie!
© COPYRIGHT Mojesante.pl
ALL RIGHTS RESERVED
Ta strona internetowa używa plików cookies. Korzystanie z niej oznacza akceptację polityki plików cookies. Dowiedz się więcej.
Kochani, kolejny pyszny pasztet, trochę recyklingowy, ponieważ wykorzystujący mięso z rosołu.
O tym, że opalenizna z solarium do najzdrowszych nie należy, słyszał już każdy. Promieniowanie UV, podobne do promieniowania słonecznego wiązane jest z powstawaniem nowotworów skóry a także czerniaków skóry i gałki ocznej. Poza tym istnieje szereg przeciwwskazań do korzystania z solarium.
Czytaj dalej ...
Święta Bożego Narodzenia to cudowny czas, który spędzamy bardzo często w gronie najbliższych jednak przy suto zastawionym stole.
Czytaj dalej ...
Awokado to niesłodki owoc o kremowej, maślanej konsystencji. Jego smak jest mało wyczuwalny, trochę orzechowy, bardziej związany z konsystencją. Dzięki temu jest świetnym dodatkiem wielu dań, gdyż przejmuje smak dodatków. Często podaje się go z dodatkiem czosnku i chili.
Czytaj dalej ...
Skorzonera, inaczej wężymord czarny, to roślina warzywna pochodząca z tej samej rodziny co karczoch czy cykoria. Jadalną częścią rośliny jest korzeń o białym miąższu, osiągający długość 30cm.
Czytaj dalej ...
Mięso, podstawa żywieniowa niejednego Polaka. Na śniadanie kanapka z wędliną, na obiad koniecznie kotlet w takiej bądź innej postaci. Mięso rządzi! Bo co tu zjeść jak nie mięso? Czym byłby obiad dla „prawdziwego mężczyzny” bez dodatku, choć odrobiny mięsa?
Czytaj dalej ...
Herbata, czyli napar z liści roślin należących do rodzaju Camellia, przywędrowała do nas już w pierwszej połowie XVI wieku i do tej pory cieszy nasze kubki smakowe w zależności od upodobań, jako czysta herbata, aromatyzowana lub z dodatkami. Najpopularniejszymi rodzajami herbat są czarna, zielona, biała i pu-erh (czerwona). Różnią się one procesem fermentacji (lub jego brakiem, jak w przypadku herbaty zielonej czy białej).
Czytaj dalej ...
Czy zastanawialiście się kiedyś jak to jest z ta naszą silną wolą? Czy jedni mają ją większą od innych? Co warunkuje fakt, że w ogóle ją posiadamy? Kiedy jesteśmy wstanie stwierdzić, że to silna (czy też mniej silna) wola, czy może coś innego, jak przymus, chęć udowodnienia czegoś czy chwilowe „objawienie”?
Jak to jest, że jedna osoba będąc przypuśćmy na diecie redukcyjnej trzyma się jej skrupulatnie, a druga rezygnuje, zanim minie jeden dzień? Czemu jednej osobie jest łatwiej odmówić sobie dodatkowej porcji deseru a inna twierdzi, że nie musi, choć powiedzmy sobie szczerze, naprawdę powinna?
Czytaj dalej ...